Potrivit www.webometrics.info, există mai mult de 17 000 de universități, dar obținerea unui grad în multe dintre ele este o acţiune destul de costisitoare. Mulți studenți din întreaga lume sunt nevoiți să ia un credit sau să lucreze peste șaizeci de ore pe săptămână pentru a-și permite o educație.

Două treimi din studenții din SUA care au absolvit în 2011 au avut datorii de aproximativ 27 000 de dolari de  persoană. Citind aceste statistici nu pot să nu mă gândesc la aceste cuvinte  de peste  30 de ani în urmă:

Prin învățământul de masă, s-a dovedit că majoritatea oamenilor ar putea fi învățați să citească și să scrie. Odată ce avem calculatoare aproape  în fiecare casă, oricare dintre noi poate accesa biblioteci enorme, adresa orice întrebare și primi răspunsuri, poate căuta ceva de care este interesat să cunoască, oricât de banal ar fi acel lucru pentru alții. Isaac Asimov

Isaac Asimov a murit în 1992, dar dacă ar fi văzut oportunitățile pe care internetul ni le oferă în secolul XXI, ar rămâne, probabil, mulțumit de prevederea sa.  Să obții o diplomă într-o universitatea poate fi scump, dar sunt opțiuni și mai bune. Există multe site-uri pe internet care oferă material de studiu absolut gratuit. Acum, chiar și cele mai sărace persoane ar putea  să-și permită a fi mai bine educație decât mulți dintre absolvenții Universității din Harvard. Tot de ce au nevoie este accesul la un calculator.

Vă oferim o listă de 40 de site-uri care-ți oferă studii absolut gratuite:

rosu

1. ALISON– peste 60 milioane de lecții și înregistrează 1,2 milioane de vizitatori unici pe lună.

2. COURSERA – Site educațional care lucrează cu universitățile pentru a-și posta cursurile pe internet, iar tu le poti folosi gratuit. Invață din 542 cursuri.

Reclama ta aici. Advertising. Publicitate.

3. The University of Reddit – Universitatea gratuită Reddit.

4. UDACITY – Îmbunătățește-ți educația și cariera prin proiectul bazat pe cursuri online, axat pe data science, computer și matematică.

5. MIT Open CourseWare –Acces gratuit la câteva cursuri MIT, care sunt la limita așteptărilor tale.

6. Open Culture – Compendii de resurse de învățare gratuite, inclusiv cursuri, manuale, clipuri si video / filme.

7. No Excuse List – O listă enormă de site-uri web din care să înveți.

8. Open YALE Courses – Oferă acces gratuit și deschis la o selecție de cursuri introductive predate de către profesori și oameni de știință distinși de la Universitatea Yale. Toate cursurile au fost înregistrate în sala de clasă Yale College și sunt disponibile în format video, audio și text. Înregistrarea nu este necesară.

9. Khan Academy – Vezi sute de mini-texte pe teme ce variază de la istorie și medicină, la chimie și informatică.

Citește continuarea aici