”Inteleg ca s-a votat unanim. Credeti-ma ca sunt neplacut surprinsa. Atat i-a dus capul. Mai mult de atata nu am ce sa comentez si o sa-i intreb si eu pe cei doi lideri de grup de la noi” a spus copresedinta PNL, Alina Gorghiu, despre deputatii liberali care au votat proiectul de lege privind dezincriminarea conflictului de interese. Adica, despre aproape toti deputatii liberali. Desi PNL isi asumase respingerea acestui proiect, prin liderii sai, in frunte cu Gorghiu, aproape toti deputatii liberali au votat impotriva deciziei de partid.

Si tot ce poate spune Gorghiu este ca atat ”ii duce capul” pe colegii sai si ca nu ”discuta acum daca vor fi sanctiuni”. Marea ”copresedinta” a PNL arata de fapt ca nu conduce partidul, ca autoritatea sa este una de fatada, si ca este gata sa treaca peste sfidarea unui grup intreg din Parlament, doar sa isi pastreze functia.

Reclama ta aici. Advertising. Publicitate.

Pentru ca, despre asta vorba de fapt. Dupa rusinea de la alegerile locale, unde PNL a fost distrus in Bucuresti, doamna Gorghiu, ca si domnul Blaga, se teme ca cereririle de demisie se vor inmulti. In aceste conditii, ce solutie mai buna pentru pastrarea functiei decat sa le arate parlamentarilor si altora din PNL ca face orice vor ei, ca ei pot face tot ce doresc, doar sa o lase cu denumirea oficiala de ”copresedinta”? Niciuna.

Observatorul avizat