Ieri, Guvernul României a anunțat că unul dintre obiectivele majore ale vizitei premierului Cioloș în Canada o reprezintă problema vizelor pentru cetățenii români. De mult timp, România se luptă pentru a obține ridicarea vizelor de către Canada și au existat chiar semnale privind intenția țării noastre de a bloca Acordul Bruxelles-Ottawa, dacă autoritățile canadiene nu vor lua o decizie în sensul amintit.

Guvernul a scos în față de acest aspect al vizitei, ceea ce ne duce la concluzia că premierul se pregătește să anunțe ridicarea vizelor de către Canada. Adică, această vizită vine tocmai ca urmare a unei decizii deja luate și care urmează a fi oficializată. Deci, ni se pregătește un mare succes de politică externă a lui Dacian Cioloș.

Sau nu?

Reclama ta aici. Advertising. Publicitate.

Dacă, de fapt, vizita va fi un eșec din punct de vedere al principalului obiectiv anunțat, atunci asta ne spune multe despre cât de profesioniști sunt cei care fac acum comunicarea Guvernului. Pentru că, dacă nu se știe nimic despre ridicarea vizelor, cei care au comunicat oficial pe tema acesteia l-au expus pe Dacian Cioloș ridicolului. Și nu este ca și cum Guvernul ar fi arătat foarte bine până acum.

Observatorul avizat